Pages

Thursday, July 4, 2013

4..3..2..1..Go..Layanzzz..

Assalamualikum w.b.t..

Agaknye ape makne title post kali nie ye..mesti ramai yg xpaham..kalau nk tau itu adalah salah satu cara mengira masa cikmerah belajar jd instructor senamrobik..Cik merah baru2 ni pergi kursus instructor aerobik kali ke-3. Kursus dah byk kali tp bila la aku nk jd instructor yg profesional nie..hmmm..ape nk buat minat punye pasal..bakat terpendam tu..hehe

Kali pertama belajar lepas spm xde sijil, hanya belajar personal ngan instructor tu free je..so xdpt la sijil..kalo ikutkn dah boleh je jd instuctr tp tup2 sambung belajar plak dkt dungun,terengganu..tutup la kesah jd instructor..Msuk uitm dungun plak dah sem 5 cmtu ade plak dengar peluang amek kursus instructor free je anjuran NFC( National Fitness Council)..dapat la sijil penyertaan..lpas tu active la skejap jd instructor kat uitm dungun plak..ajar student yg lain..famous la skejap Kau!! smpi pak guard pon kenal...haha...abis je belajar dkat dungun sambung lak kat uitm shah alam..mmg senyap terus la pastu.Dah lama xberaerobik mula la naik lemak sane sini..kalo dulu ms mula msuk uitm bdn fit je kena penangan aerobik..skang dah xfit da..hahaha

Sampai la skarang ni dah keje dkt infineon( melaka). Pindah randah cik merah nie.tetiba kakak kol tnye nk masuk kursus aerobik tak..free je..sponsor by Pembangunan wanita melaka. Ape lagi mmg xlepas peluang la..harap2 dpt la jadi instructor dkt melaka la pulak lps ni( berangan)..dah lulus ujianpon..mmg layak jd instuctor tp..jeng2..hajat xkesampaian lagi sbb Tuhan dah makbulkan doa saya dan suami selama ni..Alhamdullillah syukur...oleh kerana itu sy terpaksa pospone niat nk jd instuctor selama lbh kurg 9bln.Tp xpe ini lebih penting buat saya dan suami.

Nie lah gambar team aerobik Pewani yg baru..Chayok2 kwn truskn perjuangan..


Yang baju kuning tu la Intructor kami yg mmg power.Semoga sy akn dpt peluang lagi lps ni..boleh buat side income dgn aerobik nie..bdn pon sihat dan cantk..hehe

Cukup lah untuk subjek aerobik arinie..jumpa anda di subjek yang akan datang..daaa :-)

2 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi: Facebook: Herry Cuti Bajet Medan Instagram: herry_tour_medan Email: herrycutibajetmedan@gmail.com Call/WhatsApp: +62 813 9788 0156 (Herry) +6013 4618637 (Ina)
    See all

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi: Facebook: Herry Cuti Bajet Medan Instagram: herry_tour_medan Email: herrycutibajetmedan@gmail.com Call/WhatsApp: +62 813 9788 0156 (Herry) +6013 4618637 (Ina)
    See all

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...